Altınla Gelen Güzellik
Altınla Gelen Güzellik

İşlemde kullanılan iğnelerin altınla kaplı olmasından dolayı '' Altın İğne '' olarak da adlandırılan Altın İğneli Radyofrekans (RF) uygulaması ile cildin yaşlanma etkilerini geriye çevirerek genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün. Üstelik işlemden sonra günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Sistemin Etki Mekanizması

Uygulama esnasında tıpta uzun yıllardır kullanılan güvenilir bir yöntem olan radyofrekans enerjisinden faydalanılır. Diğer sistemlerden farklı olarak Minimal Fraksiyonel Radyo Frekans (MFRF) teknolojisi ile enerji bir bütün olarak değil küçük noktalardan cilt altına iletilir. 25 tane altın mikro iğnenin bulunduğu kişiye özel tek kullanımlık bir başlık sayesinde cilt altına verilen RF enerjisi, cilt yüzeyine zarar vermeden hedeflenen orta tabakaya geçer. Böylece cilt üzerinde yara ve kabuklanma oluşması engellenir. Otomatik olarak ayarlanabilen başlık sayesinde 0,5 – 3,5 mm‘ye kadar cilt altına inebilen bu sistemle, ciltteki çeşitli problemler ameliyata gerek kalmadan pratik bir şekilde çözebilmektedir. İşlemden sonra ciltte mikro kanallar açıldığından cilde büyüme faktörü, vitamin, antioksidan içeren serumlar verilmesi tedavinin etkinliğini arttırmaktadır.

Uygulama Alanları 

Yüz, boyun, dekolte bölgesi sarkma ve kırışıklıkları 

Cilt yenilenmesi ve kalitesinin arttırılması, 

Gebelik çatlaklarının tedavisi, 

Kol ve bacaklardaki sarkmaların tedavisi, 

Sivilce izlerinin tedavisi, 

Cilt lekelerinin tedavisinde, 

Yara izi (skar) tedavisi, 

Gözeneklerin sıkılaştırılması

Kırmızı yüz (Gül hastalığı, damar çatlamaları)

Lokal Anestezi Yeterli

Altın İğneli RF işlemi, lokal anestezik bir kremle cildin uyuşturulması ile başlar. Tüm yüze işlemin uygulanması yaklaşık 30 dakika sürer. İlk seanstan itibaren ciltte yarattığı fark hemen görülür ve etki kademeli olarak artar. İdeal sonuçlar elde etmek ve sonuçların kalıcılığını sağlamak adına 3-4 hafta aralarla 3 seans uygulama yapılması gerekir. Cildin ihtiyacına göre seans aralıkları ve sayısı hekim tarafından belirlenir. Uygulama sırasında ciltte kızarıklık ve ısınma meydana gelir bu durum 3-4 saat içinde hafifleyerek kaybolur. Hasta sosyal yaşamına hemen geri dönebilir. 

İşlem sonrasında

RF enerjisiyle kontrollü bir hasar yaratılan cilt kendini onarmak için hemen harekete geçer. Uygulama ile bir anlamda cilt kandırılarak kendisini yenilemesi için uyarılır. Cildin üst tabakası hasarlanmadan alt tabakada sentezlenmeye başlayan elastin ve kollajen lifler, kırışıklıkların azalmasını, cildin nem ve elastikiyetini tekrar kazanmasını sağlar. Aynı zamanda oluşan ısı etkisiyle lekeleri oluşturan melanosit hücrelerinin melanin pigmenti üreten uzantıları hasar görür. Böylece hasarlı cilt kendini onarırken leke görüntüsünü veren melanin pigmentlerinin atılması sağlanır. İşlemden sonra daha gergin bir cilt oluşmasının yanı sıra cilde parlak bir görünüm de kazandırılır. Çene konturunda belirginleşme, boyun cildinde gerginlik, kırışıklıklarda azalma, yanak bölgesinde belirginleşmesi, kaşların kalkması, göz çevresinin açılması ve yara, akne izlerinin kaybolması uygulamanın sonuçlarından birkaçıdır.

Uygulama Sonrası Bakım

İşlem sonrası cildin iyice nemlendirilmesi ve güneş koruyucu kullanılması önerilir. Ekstra bir bakım gerektirmez. Sonuçlar 3-4 gün içinde cilt doku kalitesinin artmasıyla başlar ve ilk hafta sonundan itibaren belirginleşmeye başlar. En iyi sonuçlara 30-45 gün içinde ulaşılır. Tekrarlayan uygulamalar, cildin sıkılaşarak kırışıklarının kaybolmasını, genişlemiş damarların, yaşlanma ve güneş lekelerinin azalmasını, cildin aydınlık ve parlak hale gelmesini sağlar. Uygulama ile hem yüz hem de vücutta sarkma, hacim kaybı ve kırışıklıklar ortadan kalkar. 

Altın iğneli RF uygulaması geniş tedavi alanı nedeniyle kadın-erkek tüm yaş gruplarına ve tüm cilt tiplerine her mevsim uygulanabilen konforlu bir tedavidir.