Dövme Silme
Dövme Silme
Yenilikçi teknolojik lazer uygulamaları ile istenmeyen dövmelerden kurtulmak artık daha kolay. Bu amaçla günümüzde özellikle Q-Switched Nd:YAG lazerler kullanılarak çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Lazerler dövme boyasını küçük parçalara ayırır ve bu parçalar lenf dolaşımı ile vücuttan atılır. Bu şekilde dövmenin rengi zaman içinde açılır ve dövme yok olur.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Güvenilir Midir?

Dermatologlar tarafından kliniklerde yapıldığı sürece dövme sildirme işlemi güvenilirdir. Dövme silme işlemi özellikle kontrolsüz diyabet hastalarına, işlem yapılacak bölgede enfeksiyon ve siğil olanlara, otoimmün hastalığı olanlara yapılmamalıdır. Leke oluşma eğilimi olan kişilerde dikkatli olunmalıdır. Dövmeyi tamamen yok etmek mümkün olmayabilir. Genellikle %95 oranında başarı sağlanmaktadır.
• Profesyonel olarak yapılmış dövmelerin silinmesi amatör olarak yapılan dövmelere göre daha kolaydır.
• Yapılan dövmenin rengine, kullanılan boyanın cinsine göre başarı oranı değişmektedir.
• Üst üste yapılmış dövmelerin silinmesi daha zordur.
• Yeni yapılmış dövmelerin silinmesi eski yapılanlara göre daha fazla zaman alır.

Her Dövme Silinebilir mi?

Kırmızı ve siyah renkli dövmeler tamamen silinirken yeşil ve mavi renkli dövmelerde önemli ölçüde açılmalar sağlanabilir. Her renk için uygulanacak farklı dalga boyları sayesinde daha başarılı sonuçlar elde edilebilir. Siyah renk için 1064 nm, sarı-mavi için 585 nm, yeşil için 650 ve kırmızı renk için ise 532 nm dalga boyu uygulaması dövmelerden tamamen kurtulma imkanı sağlayacaktır. 
Dövme Silme İşlemi Ne Sıklıkta ve Kaç Seans Yapılır?
Dövme silme ağrılı bir işlem olduğu için uygulama öncesi lokal anestezik bir krem sürülür. Dövme silme işlemi 6-8 hafta aralıklarla genellikle 3-10 seans uygulanır. Genellikle renkli ve amatör uygulanan dövmelerin silinmesi daha uzun seanslara ihtiyaç duyar. 

Dövme Silme İşleminin Yan Etkisi Var mıdır?

Uygulama sonrası yüzde 1 hafta, vücutta 2 hafta kadar süren kabuklanma olur.Lazer uygulaması sonrası ciltte basit alerjik reaksiyonlar görülebilir. Lazerin uygulandığı bölge üzerindeki deride renk koyulaşması ya da renk açılması görülebilir.